Platemeldingar og omtaler

Ny musikk fra Liv Kreken!

Liv Kreken blir ofte berømmet for sine gode tekster på norsk, men denne gangen har den musikalske oppbyggingen blitt til i samarbeid med en engelskspråklig produsent med begrenset forståelse av Livs dialekt!

Etter begeistret å ha opplevd Liv på scenen, tok australske Mark Axiak i Studio X kontakt for å inngå et samarbeid. Det var evnen til innlevelse og kontakten med publikum Mark festet seg ved og gjerne ville formidle i andre medier enn scenen. Liv tok med seg med sin faste gitarist Vegard Iversen og gikk til Studio X våren 2019. Resultatet ble at Liv kom ut med ikke bare med ny musikk, men også med en helt ny musikalsk stil! Fra visealbumene hun tidligere har gitt ut er musikken nå mer rockete og rå, men de gode tekstene sitter fremdeles som et skudd. Sluttresultatet er strålende, og det er en stor glede å kunne ønske Liv Kreken velkommen som artist på Fonogram!

Den første sangen fra det som etter hvert skal bli et album er en sang om lengsel og heter Heime i vest. Det er ikke en sang om hjemlengsel, som man kanskje først kan få inntrykk av, men en sang om å lengte tilbake til tidligere drømmer og forventninger om hva livet skal bli til, og at det er fint å av og til tenke på gamle drømmer og å besøke steder man har et forhold til. Sangen får ny aktualitet denne våren da mange av oss ikke har hatt anledning til å oppsøke hjemplassen vår, og det er også mange som er nødt til å reflektere over planer og livsvalg. Da er kanskje tidligere drømmer et nærliggende sted å lete?

I tillegg til Mark Axiak og Vegard Iversen bidrar Sondre Meisfjord på bass og Ole Bendik Svendsen på trommer.

Slippet skjer torsdag 16. april klokka 08.40, på NRK P1 – Sogn og Fjordane https://radio.nrk.no/serie/distriktsprogram-sogn-og-fjordane

Anette Gilje, 95934023, artist@fonogram.no  

Liv Kreken, 93434977, kreken@online.no

Navn og instrument på alle medvirkende musikere:

Liv Kreken, vokal, munnharpe. Mark Axiak, El-gitar, akustisk gitar, omnichord, keys/piano synth, backing vokal, Vegard Iversen, Akustisk gitar, Sondre Meisfjord, bass, Ole Bendik Svendsen, trommer

.

.

.

Platemeldingar tidlegare album:

Viser.no (S.M. Forsberg)

Vårt land

GD.no

Viser.no (A. sundt)

Søt & Snill:

Anmeldelse Finnmark Dagblad

Anmeldelse ABC nyheter

Anmeldelse Viser.no

Anmeldelse Østlendingen

Visebølgen NRK P2, des 10

Nr. 1 på Fylkestoppen NRK Sogn og Fjordane

Omtale Moss Avis

Snøenglar og prinsesser

I media:

Heidra som verdsmusikar

NRK Vestfold (10.55)

Nitimen (podkast på 06.30)

Hidrogen (Catalonia på 26.10)

YLE (Om du bur i Finland)

Sogn Avis

Smocka (FI)

Radio Luster